Tuesday, July 27, 2010

Internet Free Guna Opera Mini


Trick ni aku tau time blajar kat matrix dulu. Boleh guna kalau pakai MAXIS sahaja. Celcom ke Digi ke tak boleh.
Handphone ape2 jenis pun boleh janji ada gprs.
Mula2 download opera mini.
Download>>NovaUp - Keeping your files on speed.
Pastu install opera mini ni. Step ni makan banyak kredit sebab mase install tu ade download file sikit. Tapi kalau nak saving subscribe je internet mobile yang 2ringgit sejam tu.
Dah install? step seterusnya dail *100# tekan 7(internet and setting). next tekan 3(prepaid broadband). Sekarang korang akan nampak ade daily broadband-RM8 semua tu. Ignore je semua tu. Tekan 4(service switching). Lastly tekan 2(switch to prepaid broadband). then proceed. Nanti korang akan dapat mesej dari hotlink. 
Setel!!! Enjoy la nak bukak facebook ke pe ke..

Reactions:

8 comments:

  1. saya guna phone sony ericsson but dia ask for application to send to the internet. but saya punya bila bila connect je credit jalan. then how ?

    ReplyDelete
  2. memg free,.. aku da try n da gune pon,.. kwn aku yg ajr... xsgke da lame ekk bende ni... >> baru tau.. sob...sob.. ;"(

    ReplyDelete
  3. try download version opera mini mgikut model hp anda di http://www.opera.com/mobile/ lepas 2 buat setting ikot tuto kt atas

    ReplyDelete
  4. opera mini v 3.1 blh x

    ReplyDelete
  5. Sekarang korang akan nampak ade daily broadband-RM8 semua tu. Ignore je semua tu??? nak ignore camne plak? pening aku

    ReplyDelete
  6. nak tekan 4 : ipad super rm90.. camne nak ignore bro?

    ReplyDelete
  7. g kt see more x silap...bru ad..

    ReplyDelete

Untuk pertanyaan.. Sila tinggalkan comment anda..