Thursday, February 4, 2010

STACY - PAKAI BUANG MP3 WITH LYRICoriginal entry by ben from happydownloads


Tentang Diri Stacy
Stacy memulakan penglibatannya sebagai penyanyi seawal usia lapan tahun. Pernah dimahkotakan sebagai juara dalam pertandingan Penampang Idol,
dia yang juga dikenali sebagai Tet di rumah menganggotai kumpulan Rimba yang membuat persembahan di kelab malam Cue Ball sebagai vokalis. Selain itu, dia juga mempunyai menganggotai kumpulan Evoke yang ditubuhkan bersama abangnya, Camellus De’lelli Anam atau Chak, yang ditubuhkan untuk menyertai sebuah program realiti TV iaitu Gangstars.
Sejak dahulu lagi, Stacy memang menjadi rebutan band di Penampang. Banyak kali dia bertukar kumpulan kerana selalu ditarik band yang mahukannya sebagai penyanyi. Sekarang, kalau evoke ada undangan persembahan, dia akan bersama Evoke. Jika tidak, dia bersama Rimba membuat persembahan di kelab. Stacy juga selalu menghadiri ujibakat dan menyertai pertandingan.
Pengalamannya lebih banyak dan membolehkannya pergi lebih jauh. Dia juga popular di sekitar Penampang, membuatkan dia lebih berkeyakinan dan menjadi harapan keluarga untuk meneruskan cita-cita sebagai penyanyi. Ahli keluarga Stacy juga mempunyai bakat menyanyi, termasuk kedua-dua orang tuanya, Anam Bayar dan Agnes Kaloos. Selain Stacy dan Chak,adik-beradiknya adalah Cherrylins Anam, Chelton Ted Anam, Chelvin Adam Anam dan yang bongsu, Albrich Andy Anam. Chak anak keempat manakala Stacy yang kelima. Semua mereka mampu menyanyi dengan baik.
Di rumah, Stacy rapat dengan kakak sulungnya, Cherrylins. Stacy berpewatakan ceria dan suka berterus-terang. Walaupun sukar diramal kerana perasaannya mudah berubah, Stacy sukar menangis kecuali jika berselisih faham dengan adik-beradik. Stacy juga lebih suka bercakap berdasarkan apa yang tersirat dalam hatinya. Dia cuma menangis jika mengalami masalah besar. Dia juga rajin di rumah, khususnya memasak. Dia gemar memasak nasi goreng dan sambal.

Lirik Lagu Stacy - Pakai Buang lirik

Kenapa bah kau berubah...kenapa bah (2x)

Hello...kenapa kau tak jawab telefon
dah berlepuh jari menekan nombor sama
lepas berkali kali ku cuba

Ku sangka kau betul...betul jatuh cinta
bodoh sungguh untuk terus percaya
habis madu sepah dibuang sahaja

Ref:

Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain

Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa

Kenapa bah kau berubah...kenapa bah (2x)

Baru saja kenal
kau muncul semula
mengatakan kau sudah berubah
pujuk rayu sampaikan runtuh ke lutut
hampir hampir ku mengalah
untuk memberi kita peluang kedua
tapi kini ku lebih arif
untuk percaya janji lelaki..yeaahyeaahh

Ref:

Kenapa bah kau berubah...kenapa bah.. (4x)

Jangan..jangan...jangan permainkan

Download Link:


http://www.mediafire.com/?yti342zmyty

Reactions:

Post a Comment

Untuk pertanyaan.. Sila tinggalkan comment anda..