Wednesday, February 17, 2010

TeraCopy 2.12 uload by paQ_su

Teknik Mempercepatkan Pemindahan Fail

Teknik Mempercepatkan Pemindahan Fail
 

Kalau anda peminat setia games, movie ataupun anime dan lain-lain, anda mesti akan copy dari kawan-kawan anda yang ada banyak movie ni kan. Anda semua mesti tau yang fail movie memang tak kurang dari 100MB. Kalau ada pun yang pendek-pendek yang memang dah cut ataupun compress bagi jadi kecik. Mesti lama nak tunggu kalau nak transfer fail besar-besar macam tu. 





Kalau anda rasa "berbaloi-baloi nak tunggu" anda boleh tunggu. Tapi kalau anda rasa masa itu berharga, anda perlu ada software ni. Software ni namanya Tera Copy. Mungkin dah ramai orang penah cuba. Tapi saya baru je guna dan memang puas hati sebab transfer fail agak cepat dari biasa. Kalau sebelum ni ambik masa yang lama nak transfer fail sebesar 100MB ke atas, selepas anda guna software Tera Copy ni anda akan tau yang masa itu emas. :-p

Kepada anda yang dah cuba try test, mungkin boleh kongsi kelebihan software ni.

Cara nak guna:

Install macam biasa.

Software yang saya upload ni version silent install. Lepas anda klik, memang tak akan keluar apa-apa. Tunggu sekejap agak-agak dalam seminit.

Lepas tu cuba try test copy fail sebesar mana yang anda nak transfer ke mana-mana bahagian.

Cepat ke lambat dari biasa???Kalau tak berpuas hati anda boleh potong k..:p

Support windows : XP/Vista/Seven

upload by paQ_su at 01:52 

Download LInk:
http://fs3.filehippo.com/8166/91ce6a28979a4b03936311794c28cfec/teracopy.exe

Reactions:

Post a Comment

Untuk pertanyaan.. Sila tinggalkan comment anda..