Friday, January 14, 2011

Yang Dinamakan Kasih

Ahmed, 26, dan isterinya Fatima, 25, adalah OKU. Mereka baru mendirikan rumahtangga. Ahmed tiada tangan, dan Fatima pula tiada sebelah kaki. Namun, kedua-duanya meminati seni. Bagaimana mereka menjalani kehidupan seharian? Ikutilah..
 
 
 
http://2.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjsqYXpZI/AAAAAAAAAwU/OQjJ32K1XmE/s400/Untitled-1.gif

Ahmed menulis khat.

 
http://1.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjtXqLJZI/AAAAAAAAAwc/AurmoUbc_BU/s400/Untitled-2.gif

Fatima pula di dapur.

 
 
 
http://3.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjtyAnprI/AAAAAAAAAwk/yPMEpFNP6NA/s400/Untitled-3.gif

Bersyukurlah kita masih diberi peluang untuk sikat rambut dengan menggunakan tangan.

 
 
 
http://2.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjU4qy0QI/AAAAAAAAAwE/KaTlKOAW11Y/s400/Untitled-7.gif

Bersarapan.

 
 
 
http://2.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjVUMAJRI/AAAAAAAAAwM/yMRC9FHnkEw/s400/Untitled-8.gif

Makan tengahari.
 
 
 

http://2.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjUBE54jI/AAAAAAAAAv8/pXjzdtNoFtw/s400/Untitled-6.gif

Ahmed membantu Fatima melakukan kerja rumah.
 
 
 

http://1.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjTmzKEMI/AAAAAAAAAv0/j2rIHzg2TbQ/s400/Untitled-5.gif

Cuba imagine kita kat tempat dia. Mampukah kita buat everything dengan hanya menggunakan kaki?
 
 
 

http://4.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKjTEQT7JI/AAAAAAAAAvs/3HNHvVWOW0Y/s400/Untitled-4+(1).gif

Mendandan diri.

 
 
 
http://3.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKh2OK-q4I/AAAAAAAAAvc/gypoWuzgswM/s400/Untitled-12.gif

Berwudhu'.
Kita yang sempurna ni takkan tak mampu jalankan tanggungjawab yang wajib ni kan?
 
 
 

http://1.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKh1RTbCWI/AAAAAAAAAvU/Byy28UToOpg/s400/Untitled-11.gif

Menatap album perkahwinan.
 
 
 

http://2.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKh0mC3ggI/AAAAAAAAAvM/JQhwX7GM9CY/s400/Untitled-10.gif

Ahmed dan teman berlatih muzik.
"Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan".

 
 

http://4.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKhzj9Fo4I/AAAAAAAAAvE/eSmEmyzYC0s/s400/Untitled-9.gif

Kebahagiaan dan kemesraan ada di dalam dunia mereka.

 
 
 
http://3.bp.blogspot.com/_VIKJ0TDJNSc/THKh28-rHPI/AAAAAAAAAvk/sYAMsFSkpmo/s400/Untitled-13.gif

Merenung masa depan dengan hati yang bahagia. :)
 
 
credit ; Alaf 21
 
 

Tersentuh hati saya tengok life diorang ni. Cuba renungkan, betapa nasib kita semua jauh lebih baik daripada diorang. Syukur ya ALLAH! Kita still boleh makan and do everything on our own. Tak perlu bantuan orang lain untuk buat something. Be grateful wahai kawan-kawan sekalian alam. Kita sangat-sangat bertuah! =)
 
 
To those yang kurang bernasib baik, anda tak perlu mengalah atau rasa rendah diri sebab setiap apa yang ALLAH dah tentukan untuk kita adalah yang terbaik untuk diri kita sendiri. Mungkin di sebalik ketidaksempurnaan tu ada hikmah yang kita tak nampak. In conclusion, bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang sebelum kita kehilangannya. Rezeki dan nikmat yang kita dapat hanyalah pinjaman ALLAH, bila-bila masa je DIA boleh tarik balik.

Reactions:

Post a Comment

Untuk pertanyaan.. Sila tinggalkan comment anda..